In ultima perioada ANAF a inasprit verificarile la persoane fizice si juridice si a aplicat o serie de contraventii pentru nerespectarea legislatiei in vigoare. Amenzile si instiintarile de plata deja trimise au facut referire la datorii ale contribuabililor legate de TVA, de contributii neplatite deloc sau la timp, de impozitare neconforma, de lipsa declararii corecte a veniturilor anuale etc.

Toate aceste probleme se pot evita foarte usor cu o verificare datorii ANAF dupa CNP. Verificarea datoriilor la ANAF dupa CNP-ul titularului e valabila pentru persoane fizice, la persoane juridice care au firme e nevoie de date legate de firma. Ca sa iti verifici datoriile la ANAF doar cu CNP-ul ai nevoie de doua conturi.

Unul pe Ghiseul.ro, altul in Spatiul Virtual Privat ANAF. Si pe Ghiseul, si in Spatiul Virtual Anaf iti faci un cont de utilizator, validat cu CNP, primesti user si parola, te loghezi si vezi toate datoriile pe care le ai la ANAF actualizate la zi. Pe Spatiul Virtual Privat vei avea nevoie si de o decizie de impunere cat mai noua pentru date ce vor permite validarea contului si a contribuabilului.

Odata create conturile lucrurile sunt foarte simple si poti trece la o verificare datorii ANAF dupa CNP. Pe Ghiseul te loghezi, vezi ce taxe si impozite ai de platit, cele locale in prima faza. Dar ai si un tab cu ANAF, dai click pe el si vei vedea absolut toate datoriile pe care le ai la ANAF si le poti achita cum doresti, cand doresti, cat de repede vrei.

Pe Spatiul Virtual Privat te loghezi cu user, parola, cod generat aleator introdus in campul care apare dupa ce dai Enter imediat dupa ce ai introdus user si parola unice. Iti apare direct o lista cu solicitari si mesaje, alegi solicitari si ai CNP-ul vizibil si selectezi ce vrei sa vezi, Obligatii de Plata, Interogari Banci, contributiile platite de angajatori, poti depune declaratia de venit anuala etc.

Important este sa accesezi oricare dintre cele doua site-uri si sa iti vezi datoriile dupa CNP si sa le platesti, sa te duci la ANAF sa lamuresti rapid orice fel de probleme, inexactitati, penalitati, datorii vechi cu dobanda si penalizari existente.

datorii ANAF

Cu o simpla verificare datorii ANAF dupa CNPpoti afla daca te afli pe lista neagra a institutiei