Suspendarea permisului auto este o sanctiune cu titlu temporar, aplicata de catre Politia Rutiera, in momentul in care ai incalcat legislatia, nu ai respectat reguli de circulatie, ai facut accidente grave, ai fost prin baut la volan etc. Poti avea permisul suspendat pe o perioada de 30 de zile sau 60 de zile, dar poti avea ghinionul sa il ai suspendat 90 de zile sau mai mult.

Si daca ai facut manevre neregulamentare ti se va suspenda permisul, daca ai trecut pe culoarea rosie la semafor, daca ai depasit pe linie continua, daca nu ai acordat prioritate in trafic, daca nu ai respectat indicatiile agentilor din teren. Si consumul de alcool si condusul sub influenta sa va duce la suspendarea imediata a permisului.

Te intrebi de unde ridic permisul suspendat 2021? Iti recuperezi permisul cand expira termenul pentru care s-a suspendat, dar doar pentru perioade de 30 de zile, daca nu ai cum sa sustii legal testele, daca nu se impune retestarea pentru permis. Daca ai sustinut si test teoretic si a expirat si perioada de suspendare vei primi permisul inapoi. Cand ai promovat examenul iti recuperezi permisul in 30 de zile cu dovada de circulatie in copie si actul de identitate in copie, dovada achitarii amenzii, plus cererea-top de solicitare a reducerii perioadei de suspendare, daca vrei lucrul acesta.

Daca ai iar abateri si nu respecti legea in urmatoarele 60 de zile dupa recuperarea permisului vei avea permisul suspendat pe o perioada stabilita la care se adauga inca 30 de zile.

Raspunsul la intrebarea importanta pentru soferi de unde ridic permisul suspendat 2021 e simplu: mergi la sediul politiei rutiere la Ghiseul Eliberari Permise de Conducere cu buletin si dovada inlocuitoare de retinere a permisului de conducere. Deci lucrurile stau foarte simplu, il poti ridica de la Politie si doar cu actele despre care am discutat. Important este sa fii constient ca orice alta abatere viitoare va aduce sanctiuni si mai grave si vei putea ramane fara permis si cu amenda, cu puncte de penalizare multe. Evita suspendarea permisului fiind atent in trafic si respectand oricand regulile de circulatie si indicatiile politistilor din trafic.

suspendat permisul auto

Ti s-a suspendat permisul auto? Afla aici de unde ridici permisul suspendat