In Germania, ca in oricare tara europeana, legislatia rutiera este foarte strica si sanctiunile aplicate sunt extrem de dure. De exemplu, daca ai fost prins baut la volan in Germania si ai alcoolemie mare ai permisul suspendat pe loc si mai primesti si amenzi. Se intocmeste proces verbal si ai acolo perioada pentru care se suspenda permisul si cum vei putea sa il recuperezi, asta daca nu vrei sa ai permisul suspendat definitiv.

Ce ai de facut pentru o recuperare permis suspendat alcool in Germania cat mai simpla? Daca ai permis romanesc regulile sunt clare: il vei recupera in tara ta, in Romania. Daca permisul este din Germania, ai resedinta in Germania, ti-l va da inapoi politia locala de acolo. Dar vei plati si vei trece de testele MPU cam dificile ca sa le dovedesti germanilor ca poti conduce masina in siguranta. Daca nu ai retinut permisul de politia germana mergi la Landratsamt si nu mai ai voie sa conduci in Germania. Se pune un abtibild pe permis iar cand expira interdictia se da jos si e totul in regula. La permisele romanesti suspendarea e pe 30 de zile daca nu ai abatere foarte grava, alcoolemie foarte mare. Statul german nu are dreptul asupra documentelor emise in Romania, deci nu va elibera permisele romanesti dupa retinere.

Se poate face prin avocati cerere de restituire permis pentru recuperare permis suspendat alcool in Germania ca sa ai siguranta ca il vei ridica din Romania. Depinde mult si de ce alcoolemie ai cand esti prins in trafic. La o alcoolemie peste 1.6 ai 10 luni de suspendare permis si 1800 euro amenda bonus. La 1.19 alcool in aerul expirat ai deja 1600 euro, mai putin. De regula se trimite o decizie de la tribunal, se platesc taxe si pe decizie e scris negru pe alb cat timp e retinut permisul respectiv.

In tara, permisul iti va fi restituit de politia judetului de unde esti. Atentie insa, chiar daca expira lunile de suspendare permis nu mai ai voie sa conduci in Germania si risti iar amenzi si suspendare permis daca nu ai dat testul MPU. E greu de obtinut, te costa mult, faci si pregatire pentru el si ar trebui sa fie suficient sa te sperie ca sa nu ajungi niciodata la suspendarea permisului in Germania din cauza alcoolului.

recuperare permis suspendat in Germania

Procesul de recuperare permis suspendat in Germania