Ti-a expirat permisul si esti in Germania? Iata ce ai de facut pentru o schimbare permis expirat Germania mai simpla

Orice permis de conducere, la fel ca actul de identitate al persoanei, are o valabilitate limitata. Asta inseamna ca se va schimba cand aceasta perioada se termina. De obicei vei schimba permisul cu altul nou inainte de terminarea perioadei pentru a evita orice fel de probleme.

Dar se poate intampla sa te afli pe teritoriul unei tari straine, de exemplu Germania, si sa constati ca ai permisul expirat si esti nevoit sa il inlocuiesti cat mai repede. Reinnoirea permisului auto in Germania se va face pe teritoriul statului respectiv doar daca exista resedinta obisnuita acolo. La eliberarea noului permis se va primi varianta standard, din plastic, cu o fotografie. Pentru permisele eliberate in Germania perioada de valabilitate s-ar putea sa fie diferita de cea a vechiului permis, vor exista si restrictii si conditii la care se va supune in functie de legislatia din Germania.

In situatia in care nu ai domiciliul stabil in Germania si poate ai doar treaba acolo sau esti in trecere si a expirat permisul romanesc pentru o schimbare permis expirat Germania se va putea apela si la alta persoana, dar doar cu procura speciala, cu autentificare de misiunile diplomatice, oficiale consulare ale Romaniei. Daca procura este data in fata autoritatii straine trebuie sa fie supralegalizata in functie de legislatia in vigoare sau sa aiba aplicata o apostila corespunzatoare.

Pentru o schimbare permis expirat Germania cat mai simpla mandatarul va avea asupra sa actul de identitate titular permis in copie, permis de conducere expirat, o declaratie-tip de solicitare schimbare permis, taxa platita pentru noul permis, fisa detinator de permis, doua fotograrii recente titular permis, fisa stare de sanatate dupa caz, declaratie pe proprie raspundere titular, in fata functionarului diplomatic, care sa ateste ca nu mai exista alt permis national cu exceptia celui de preschimbat.

Prelungirea permisului prin Ambasada Romaniei sau Consulat se va putea face doar daca imputernicitul legal e membru al familiei celui care are permisul suspendat. Daca nu se circula pe drumuri publice nu se considera amenda si se poate preschimba si in tara, cand ajunge soferul. Daca soferul e oprit in trafic cu permis expirat se aplica amenda.

Inlocuirea vechiului permis expirat cu unul nou se va face daca se prezinta fotografie recenta, permis de conducere de schimbat si act de identitate, dovada platii costului noului permis, o cerere-tip si fisa medicala completa.

permisul Germania

Ti-a expirat permisul si esti in Germania?