Foarte multi romani din Germania au ramas cu permisul suspendat si ne intreaba ce optiuni au pentru a-l recupera. Nu o sa insist prea mult pe motivele suspendarii permisului in Uniunea Europeana, pentru ca in mod cert Romania ieste deja aliniata legislativ la UE si deci ce patim acasa patim oriunde, inclusiv in Germania. In mod certa cei ce au aceste probleme cu legea primesc si o amenda substantiala, de obicei vorbim de sume in euro cu trei zerouri. Ce facem mai departe? Angajam un avocat, pentru ca altfel riscam sa ramanem cu permisul suspendat definitiv – asta daca in procesul verbal nu scrie perioada pe care are loc suspendarea si cum se recupereaza acesta.

Permisul suspendat in Germania

Avem doua cazuri de suspendare a permisului de conducere in Germania, cand permisul de conducere este romanesc si cand este nemtesc. Permisul de conducere romanesc se trimite de obicei in tara, mai ales daca aveti domiciliul in Romania. Daca permisuul este nemtesc si aveti resedinta in Germania, el va fi ridicat de la politia locala. Atentie! S-ar putea sa fiti obligat sa taceti testele MPU, ca sa dovediti ca sunteti apt sa conduceti masina in continuare.

Daca aveti permis de conducere romanesc si nu a fost retinut de politistul german va prezentati la Landratsamt si veti primi interdictia de a conduce doar in Germania. Inca o precizare: daca aveti anmeldung in Germaina si veniti cu permisul de conducere romanesc, la expirare ar trebui sa-l preschimbati in unul nemtesc. De ce? Pentru ca acolo locuiti iar permisul se reinnoieste la adresa de domiciliu. Stiu ca vor veni multi cu explicatia ca ei stau asa cu cel romanesc si este OK. DA, este posibil sa fi dat peste politisti intelegatori, doar ca NU este legal! Voi faceti cum vreti, insa legea europeana spune ca dupa sase luni – sau la expirare – permisul de condicere trebuie schimbat [ grartuit sau nu, dar fara examene suplimentare ] intr-unul al tarii unde aveti resedinta permanenta.

Permisul suspendat in Germania

Permisul suspendat in Germania