Acum doi ani a fost dat un termen limita pentru PFA-uri: 17 ianuarie 2019 – termen pana la care numarul maxim de clase de activitate trebuia redus la cinci. Asadar mii de mici antreprenori care nu s-au conformat legii risca sa fie inchisi din oficiu. Practic vorbind nu cred ca ai nevoie de atatea clase daca esti cu adevarat un PFA si nu un SRL deghizat. Oricum termenul de doi ani este mai mult decat rezonabil, iar cei ce nu au gasit timp sa isi reglementeze activita propriului PFA, acum au de suferit.

Termen limita pentru PFA-uri: 17 ianuarie 2019

Un detinator de PFA ar fi trebuit ca pana la data limit ade 17 ianuarie 2019 sa mearga la Registrul Comertului din localitatea sa – sau la care este arondat si sa faca o mentiune prin care sa reduca numarul de clase de activitate [ atentie nu coduri CAEN ] la maxim cinci. Pentru astfel de mentiuni nu este nevoie de un avocat! Daca totusi ai nevoie de aceste clase de activitate va trebui sa transforimi PFA-au in Intreprindere individuala unde legea prevede un maxim de 10 clase de activitate.

Atentie! Incepand cu 19 martie 2019 Registrul Comertului va radia din oficiu acele PFA-uri care nu au respectat termenul limita – evident ca cei care au mai putin de cinci clase de acticitate nu au nimic de facut! Daca nici cele 10 clase oferite de Intreprinderea individuala nu satisfac cerintele antreprenorului, acestia ar trebi sa se transforme in SRL [ Societate cu Raspundere Limitata ]. Asadar aviz celor care nu au gasit timp anul acesta, mai aveti termen doar pana pe 17 ianuarie 2019!