Asa cum in mai multe tari Europene mersul pe autostrada se plateste, la fel este si in Austria unde sunteti obligat sa va luati o vigneta daca mergeti pe autostrazile din tara. Evident ca o achizitionati inainte de a intra in tara – online – sau la intrarea in Austria de la prima benzinarie. Taxa se poate plati pe un an, dar si pe minim 10 zile. Vigneta in Austria costa 10 Euro pentru 10 zile si se poate cumpara si de la benzinariile de la granita tarilor din jurul Austriei. Motocicletele platesc mai putin doar 5,20 Euro. Nu riscati amenda si luati-va vigneta la timp, mai ales daca sunteti in trecere. Nu merita sa platiti penalizari si sa alergati inutil!

Amenda vigneta Austria – ce fac?

Ai fost prins fara vigneta in Austria, ce faci? Evident platesti amenda, altceva nu ai ce face. Atentie! Amenda este de 120 de euro si se plateste si daca nu ati lipit vigneta la loc vizibil! Nu mai zic ca daca nu este lipita, degeaba ati mai dat bani pe vigneta! Din nou mare atentie! Daca nu platiti in termen amenzile pentru vigneta din Austria aceasta creste si ajunge sa depaseasca 300 de euro, maximul amenzii fiind 3.000 de euro!

Sa stiti ca Korridorvignette este o vigneta speciala si este valabila doar 23 de kilometri pentru cei aflati in tranzit pe autostrada A14 Rheintal [ din 2013 nu se mai emite! ]. Asadar mare atentie ce cumparati! daca aveti probleme nu apelati la intrebari pe FaceBook, mergeti direct la un avocat din Austria – de preferat roman, dar poate fi si austriac la fel de bine. Oricum platiti cam la fel, deci serviciile vor fi de calitate, indiferent ce avocat va luati.

Amenda vigneta Austria

Amenda vigneta Austria – ce fac?