Iti trebuie vigneta Austria cand intri in aceasta tara? Si ce ai de facut ca sa o obtii mai usor

Indiferent ca in ce tara intri va trebui sa platesti o taxa pentru ca circuli pe autostrazi si drumuri expres. Aceasta taxa poarta denumirea de vigneta. Si in Austria o platesti, trebuie sa o cumperi pana cand intri in tara, dar in Austria se mai platesc si alte taxe de drum suplimentare pentru drumuri prin tuneluri sau prin Alpi. La autovehicule ce depasesc 3.5 tone e mai simplu sa platesti taxe si vignete pentru ca ai dispozitive speciale la bord, luate din Austria.

Poti alege sa cumperi on-line vignete pentru Austria, o vigneta Austria are valabilitate 10 zile, 60 de zile sau un an, depinde cat stai in Austria si ce faci acolo. Ai masina obisnuita sau motocicleta o vei cumpara simplu, fara batai de cap. Mergi in puncte de vanzare, in benzinarii, in magazine de tigari austriece sau la cluburi de automobilism din alte tari pana sa ajungi in Austria. Daca o cumperi on-line ai grija sa o ai cu 18 zile inainte de intrarea in Austria.

Cat despre preturile pentru vigneta Austria ele pornesc de la 9.50 euro si ajung si la 92.50 euro la masini si de la 5.50 euro pana la 36.70 euro la motociclete. Preturile vor varia doar in functie de perioada pe care vrei sa o ai.

Pozitionarea corecte a vigneti este in spatele oglinzii retrovizoare sau in partea de jos la parbriz, sa se vada. Cand ai vigneta electronica ai deja asocierea cu numarul tau de inmatriculare si poti fi verificat imediat prin sistemul de supraveghere video. Nu ai vigneta, nu ai platit-o risti amenzi de 120 de euro pe loc la masini si de 65 de euro la motociclete. Ai avut curaj sa modifici vigneta, amenda se dubleaza. Daca mai ai si proceduri judiciare si refuzi sa achiti vei plati pana la 3.000 de euro. Nu afisezi corect vigneta, iarasi ai amenda de 120 de euro achitabila pe loc. Nu ai cum sa scapi de sistemele de supraveghere austriece si de autoritati, asa ca e bine sa fii prevazator si sa iti cumperi vigneta inainte sa intri pe teritoriul Austriei. Asa scapi si de stres si conduci fara griji unde vrei in Austria.

vigneta Austria

Iti trebuie vigneta Austria cand intri in aceasta tara?