Asa cum probabil ati aflat deja daca ati cautat ce acte sunt necesare pentru preschimbarea permisului de conducere romanesc in Germania, DA – este adevarat, daca ai rezidenta in Germania [ de fapt in orice stat din Uniunea Europerana ] va trebui sa iti schimbi permisul romanesc cu unul nemtesc [ atunci cand expira ]! Iar daca nu faci asta, risti o condamnare penala – se considera conducerea autoturismului fara permis de conducere valabil! Iar consecintele nu sunt deloc usoare, nu mai este o simpla amenda si ceva puncte de penalizare.

Documente necesare preschimbare permis romanesc in Germania

Pana de curand se permitea utilizarea permisului romanesc in Germania pentru cei ce si-au stabilit resedinta acolo, pana ce acesta expira – fiind obligat apoi sa il faci pe cel nemtesc, problemele aparand la cei ce veneau in Romania sa-l prelungeasca. Acum se pare ca ai dreptul sa-l mai folosesti maxim doi ani dupa ce te-ai mutat in Germania.

Unele landuri accepta sa circuli doar 185 de zile in Germania cu permisul romanesc de la data la care ti-ai facut Anmeldung, altele te lasa asa cum ziceam mai sus, maxim doi ani. Cu ce acte va trebui sa mergi la Straßenverkehrsamt si cat costa? Ai nevoie de buletin [ C.I. ]  sau pasaport valabil, dovada adresei de resedinta ( Meldebestätigung ) si o poza biometrica de pasaport ( biometrisches Passfoto ) ( costă undeva la 7 euro/4 poze, de obicei găsim un automat pentru asta chiar în sediu) si evident taxa [ ultima data stiu ca era 44 de euro ]. Nu vei primi permisul german pe loc, dar vei primi o adeverinta cu care vei circula pana vine plasticul. Atentie! Doar pentru categoria B sunt derogari de genul peste 185 de zile, la C si alte categorii NU! Mai mult, nu va prelugiti permisul de concucere – cat. B in Romania dupa ce v-ati stabilit in Germania!

preschimbare permis romanesc in Germania

Documente necesare preschimbare permis romanesc in Germania