Introducere

Dacă dețineți un permis de conducere străin și locuiți în Elveția de mai mult de doisprezece luni, fără a petrece mai mult de trei luni consecutive în străinătate, sunteți obligat să-l schimbați cu un permis de conducere elvețian.

Dacă conduceți profesional vehicule înmatriculate în Elveția, sunteți obligat să schimbați permisul de conducere străin înaintea primei curse.

Doar permisele eliberate de către statele care au o convenție de recunoaștere reciprocă cu Elveția pot fi schimbate cu un permis elvețian fără examen.

Cu toate acestea, dacă schimbul este solicitat după 5 ani de rezidență în Elveția, va fi necesară o verificare dacă nu ați condus în mod regulat. Va trebui să completați certificatul de conducere regulată, accesibil în paginile și formularele relevante de mai jos.

Pentru permisele emise de către un stat fără nicio convenție de recunoaștere, veți fi supus unei verificări.

Condiții preliminare

A avea domiciliul sau a locui în cantonul Vaud; A avea vârsta legală necesară pentru schimbul categoriilor solicitate; A avea un permis de conducere străin valabil; A obținut permisul de conducere străin înainte de intrarea în Elveția (persoanele care au obținut permisul de conducere în străinătate după intrarea în Elveția trebuie să ia legătura cu SAN pentru a determina dacă un schimb este posibil).

La ghișeu

Completați formularul “Cerere pentru un permis de conducere elvețian” pe baza unui permis de conducere străin (220), Adunați toate documentele solicitate conform indicațiilor de pe formular, în funcție de categoria dorită; Depuneți dosarul complet la Service des automobiles et de la navigation (SAN). Majoritatea serviciilor noastre pot fi efectuate online, prin poștă sau e-mail. Recomandăm aceste modalități.

Documente obligatorii

Vă rugăm să consultați lista documentelor necesare menționată pe formularul 220.

Informații suplimentare Această prestare este oferită în centrele noastre din Aigle, Lausanne, Nyon și Yverdon-les-Bains.

Permisul de conducere este acum trimis prin poștă. Nu mai este posibil să-l obțineți la Lausanne. Cu toate acestea, termenul de primire este de 2 până la 3 zile lucrătoare. Acest termen poate fi totuși prelungit cu câteva zile în caz de suprasolicitare a centrului de imprimare sau întârziere în livrarea serviciului poștal elvețian (La Poste Suisse).

Vă atragem atenția că permisul de conducere este livrat într-un plic alb fără antet.

Preschimbarea permisului auto în Elveția

Preschimbarea permisului auto în Elveția