Tot mai des vad ca angajatorii au uitat ca exista si o forma de angajare pe perioade scurte a persoanelor calificate sau necalificate – zilierul. De exemplu la litera h avem posibilitatea de a angaja  pe cineva in publicitate – grupa 731. Nu este chiar 100 % acoperita nisa dar ai sansa de a angaja pe cineva si sa-l platesti legal! Obligatia dee a plati contributii, etc. revine angajatorului, deci nu mai pui angajatul pe drumuri ca in cazul contractului de colaborare.

Angajarea ca zilier in domeniul IT

Venitul realizat de zilieri sub forma remuneratiei zilnice reprezinta venit asimilat salariului pentru care se datoreaza impozit pe salarii, dar nu se datoreaza contributii sociale obligatorii nici de catre zilier, nici de catre beneficiar. [articolul 76 alineatul 2 litera r) din Codul fiscal si articolul 9 alineatul (2) din Legea 52/2011, republicata]

Asa cum se vede din cele enumerate mai sus. exista o lege in care sunt stipulate toate detaliile legale, puteti angaja fara probleme pe cineva ca zilier inclusiv in domeniul IT – pentru publicitate – adica aici se incadreaza articole pe site, colaborare in social media, etc. Nu prea merge la programatori, insa daca vrei un site – poti considera ca ai un produs de publicitate – site-ul! Atata timp cat se platesc taxele la astat, consideram ca este benefic, in loc sa platim “la negru” sau sa mergem la firme care evident cer tarife mai mari pentru a acoperi exact aceste taxe. Avand in vedere ca avem contabil, nu ar trebui sa ne facem probleme cu “hartogareala”, nu este nimic greu sau complicat. Bafta!

salarii zilieri

Angajarea ca zilier in domeniul IT