Am fost intrebati de nenumarate ori daca si cum se poate obtine alocatia pentru copii in Germania, in cazul in care cel putin unul din parinti lucreaza legal acolo. Pentru a beneficia de alocatie pentru copii in Germania trebuie sa indepliniti cumulativ trei conditii: sa lucrati legal si sa platiti impozitele in Germania, sa renuntati la alocatia pentru copii din Romania si evident sa depuneti cererea pentru alocatie in orasul unde aveti domiciliul. NU conteaza daca copii sunt sau nu cu voi, doar cele trei conditii sunt necesare si suficiente pentru a primi alocatia.

Alocatia pentru copii in Germania – Kindergeld

Formularele pentru a primi alocatia pentru copii in Germania se poate descarca de pe site-ul oficial. In germania se acorda alocatie pana la varsta de 18 ani, apoi daca inca esti la studii si nu castigi mai mult de 8.000 de euro anual, primesti alocatie in continuare! Atentie! Este vorba d evenitul copilului nu al parintilor! Varsta maxima pentru alocatie in Germania este de 25 de ani – fara derogari ca in Romania pana la 26 de ani!

Atentie: chiar daca lucrati cu Gewerbe puteti cere alocatia pentru copii in Germania! Nu pierdeti acest venit pentru ca este dreptul vostru! Cautati pe cineva care stie limba germana sa va ajute, desi sunt si formulare in limba romana si se pot completa destul de usor de catre oricine!

Alocatia pentru copii in Germania este in valoare de:
•    pentru primul copil 184€/luna;
•    pentru al doilea copil 184€/luna;
•    pentru al treilea copil 190€/luna;
•    pentru fiecare copil in plus 215€/luna;

Germania - Kindergeld

Alocatia pentru copii in Germania – Kindergeld