Unul dintre cititorii nstru intreaba: Buna seara! Am o mica nedumerire daca puteti va rog sa ma ajutati. In aceasta seara circulam cu masina impreuna cu iubita mea si aveam o discutie mai aprinsa, motiv pentru care am uitat sa aprind luminile de intalnire. Am fost oprit din trafic (am circulat aproximativ 5 minute) de catre un agent rutier si mi s-au aplicat 4 puncte de penalizare si 6 puncte de amenda. Am permis de conducere de 9 ani si nu prea mi s-a intamplat sa gresesc (nu cred sa fi fost oprit de mai mult de 5 ori in toti acesti ani).
Stiu codul rutier, si stiu ca intra la art. 108 lit. c pt. 4. si se pedepseste cu 4 puncte. Mi se pare exagerat de mult 6 puncte (750 de lei) pentru o banalitate ca aceasta si cred ca domnul agent a exagerat. Nu am facut contestatii pana acum si as vrea sa stiu daca aceasta pedeapsa este corecta.
Va multumesc anticipat

Amenzi rutiere in 2017

Draga Codrin, nu sunt expert incodul rutier dar sunt si eu sofer ca si tine, din cate stiu nu inteleg cum ai primit 4 puncte penalizare si 6 de amenda, de obicei se dau din aceiasi calsa, adica in cel mai rau caz primeai 5 in loc de 6. Ar trebui sa mergi la sectia de politie din localitate si sa intrebi, sa-ti explice, daca ai explicatia o poti posta pe site si noi o sa-ti zicem daca merita sau nu sa faci contestatie.

Contenstatii la amenzile rutiere

Daca ati platit amenda, nu mai faceti contestatie, daca aveti timp de mers in instanta,  faceti contestatie, pregatiti-va bine apararea si nu platiti mamenda pana nu aveti decizica definitiva a instantei!