Decat sa ajungi pe mana unui avocat ca ai luat teapa cu masina second hand cumparata, mai bine apelezi la site-uri precum CarVertical unde pe baza VIN-ului masinii poti afla date publice despre ea. Zic eu ca nu e o avere nici daca dai 21 de USD si nici 16 cat era azi la reducere un raport de la ei. A, ca sunt si ei smecheri si zic ca au date despre masina si de fapt nu au si afli asta doar dupa ce ai achitat suma respectiva, asta este o alta mancare de peste. Eu zic ca daca vrei cu adevarat sa cumperi o masina, mesterul la care mergi nu vrea sa-ti spuna daca au fost dati kilometri inapoi – de obicei pe un computer se vede imediat daca a fost sau nu umblat la kilometraj, atunci ia-ti un raport de la CarVertical.

CarVertical pareri pro si contra

Am tot cautat indicii precum ca cei de la CarVertical trag tepe, am vazut pareri pro si contra si pot sa zic cu mana pe inima: fac si ei afaceri cu banii clientului si ofera exact ceea de promit: date existente in sistemul public – baze de date internationale. In mod cert nu o sa mai afli nimic despre o masina care nu a mai trecut de 10 ani pe la un service autorizat, kilometri reali se pot afla in 90% din cazuri pentru ca nu-i asa, mai faci cate o revizie tehnica obligatorie din cand in cand.

Pot fi numiti tepari cei de la CarVertical? Evident ca NU, dar poate ca cei care-i lauda si se mai si ocupa de masini, DA. Aveti mai jos o poza cu oferta lor, hai sa vedem ce promit: verificarea bazelor de date cu masini furate – aici cu siguranta au date, daca ele exista. Lista tarilor unde a fost inregistrata masina, ei bine si aici este super ok. Daca a fost masina listata pe site-uri si a fost trecut numarul VIN, o sa vedeti pozele de pe site. Mai promit ca o sa vedeti kilometrajul ca istoric, cel putin pe perioada de garantie si o lista de accidente si daunele suferite – daca exista informatii despre asa ceva.

In concluzie: cei de la CarVertical ofera minimul pe care-l promit, atunci cand sunt date suficiente pentru a fi accesate. Nimic mai mult, deci nici vorba sa fie o teapa. Este pretul cerut cam mare? Probabil ca DA, dar aici deja este o alta discutie si nu ne permitem sa ne pronuntam. Ar trebui sa exite si o politica de returnare a banilor mai explicita, pentru ca este un serviciu online, bazat pe incredere. Doar ei spun ca lista exactă cu informatii depinde de disponibilitate. Ai 14 zile sa ceri banii inapoi si nu e prea clar cand si de ce. Cam asta se poate spune despre acest serviciu din ceea ce se gaseste public despre el.