Anularea amenzilor contraventionale
Ieri Curtea Constitutionala a desfiintat amenzile uriase date prin Ordonanta Militara de catre guvernul Orban. Asa ca avem ocazia sa facem doua treburi intr-un singur articol: sa scapam de aceste amenzi si sa invatam sa facem o contesatie sau o plangere contraventionala. Inca de la inceput va sfatuim sa platiti jumatate din amenzile primite, evident in limita posibilitatilor. Am vazut cazuri in care in Bucuresti, in sectorul 5 – singurul unde am auzit ca politistii stateau la panda in civil, in cautare ce contravenienti – [ si aici avocatul poporului ar fi trebuit sa intervina! – nu este chiar constitutional sa vanezi persoane pentru a le amenda ], deci am vazut amenzi pentru un chistoc, de 3000 de lei, amenzi contestate dar ramase in picioare, pentru ca judecatorul a considerat ca martorul nu e credibil [ de obicei persoanele cu care era contraveninutul iesit la plimbare ].
Anularea amenzilor contraventionale
Spuneam anterior ca va sfatuim sa platiti in cazul in care bine inteles va permiteti suma, amenzile contraventionale primite. Astfel veti beneficia de scutirea de a plati intreaga suma, in cazul in care pierdeti procesul de contesatre, iar in cazul in care veti castiga, banii vor fi restituiti + plata avocatului, daca acesta a existat. Sfaturile de mai sus sunt valabile oricand, nu doar in cazul amenzilor primite in perioada starii de urgenta.
Aveti mai jos un model de plangere contraventionala, ca sa nu mai platiti avocati degeaba, daca nu va permiteti. Asigurati-va ca aveti un martod dispus sa vina in instanta, daca nu – mai bine nu-l amintiti. Mai mult, cereti ca dosarul sa se judece in lipsa, dar sfatul meu este ca macar la prima infatisare sa fiti prezenti, daca asta nu impune anumite sacrificii [ absente nemotivate de la locul de munca, facultate, etc. ]. Plangerea se poate trimite si prin posta, nu trebuie sa o depuneti personal. Taxa judiciara de timbru este ieftina, 20 de lei, deci nu va faceti griji de bani, in cazul in car enu angajati un avocat.
Leave a Reply