De multe ori romanii din Austria au nevoie de un avocat, iar multi ar prefera sa fie vorbitor de limba romana. Indiferent ca stai in Viena sau Linz, cand este vorba de probleme legale este bine sa apelezi la un profesionist. O idee ar fi sa mergi la consulat sau ambasada si sa ceri o lista cu toti avocatii care lucreaza cu romani, in felul acesta scapi de una din probleme: gasirea celui mai competent, cu un singur telefon. De obicei avocatii interesati in a ajuta cetatenii unei tari isi depun datele de contact acolo unde este firesc sa0i cautam. Multi dintre ei vorbesc romaneste, sau chiar sunt cetateni romani stabiliti in Austria.

Avocati romani in Austria

Chiar daca uneori pare greu de crezut, exista avocati romani in Austria, in Viena, Linz sau alte orase mai mari. Ei sunt specializati in diverse probleme legale, de la penal la dreptul familiei. Desi divortul nu este un eveniment de care ne place sa vorbim, sau amenzile de circulatie sau ti s-a suspendat permisul auto, un avocat bun te poate ajuta. Noi vom incerca sa luam legatura cu cei care sunt in masura sa te ajute si vom face o lista cu avocati romani in Austria ( sau ma rog, vorbitori de limba romana ) pe care o vom afisa pe site.

Importante sunt doua aspecte aici: acesti avocati romani sa doreasca sa fie listati la noi pe site, iar voi cei care cititi informatiile pe acest site sa spuneti si altora ( sau in formularul de mai jos sa ne dati datele de contact ale acestor avocati ). Avem in plan inclusiv creearea unei harti interactive unde sa gasiti avocatii direct din Google Maps, ajungand astfel la adresa corecta cu masina. Ne bazam pe comunitatea romaneasca din Austria pentru asta, pentru ca multe putem face noi, dar si mai multe se pot realiza daca lucram impreuna.

Vom incerca acum sa va lamurim cu un aspect legal: cei ce cautati un notar roman in Austria ar trebui sa stiti ca asa ceva nu exista. Notarii sunt persoane oficiale care lucreaza sub legislatia statului unde-si au cabinetul. Asadar una este sa stie limba romana si alta este sa intocmeasca acte notariale in limba romana. Pot sa traduca, dar le vor emite mereu in limba germana. Pentru ceea ce vreti voi va trebui sa va adresati la consulat si ambasada, pentru o procura sau ce mai aveti nevoie. Speram ca am lamurit acum aceasta problema, pentru ca primim zilnic zeci de intrebari pe acest subiect, iar noi trebuie sa raspundem exact asa cum am scris in acest articol.

Avocați romani în Austria

Avocați romani în Austria