Cei care au firme folosesc pentru veniturile din AdSense Codurile CAEN 7311 si 7312, dar ce fac persoanele fizice neautorizate? Statul roman vrea sa primeasca bani de la toti cei care incaseaza bani in contul de pensie, sanatate si evident impozit pe venit. Impozitul pe venit este de doar 10% in 2018, asa ca ar fi de dorit sa fie platit. Implicit insa va trebui sa platesti si CAS si CASS, care de cand a fost mutat in seama persoanei fizice, nu este tocmai putin. Momentan ar trebui completata declaratia 201 pentru venituri.

Impozit pe veniturile din AdSense in 2018

Pe de alta parte unii sustin ca este vorba de activitati desfasurate in strainatate de catre un angajator nerezident. Sincer eu cred ca taxele trebuiau platite de cei de la AdSense, YouTube, la fel cum faceau candva [ poate mai fac si azi ] cei de la 2Parale  – actual 2Perfoermant ]. Ar fi multe de discutat, iar faptul ca ANAF va face candva verificari, este cert – iar urmarea va fi palata de penalitati! NU uitati ca in prezent toati locuitorii Romaniei ar trebui sa plateasca CASS + CAS cel putin la nivelul salariului minim pe economie.

In functie de sumele castigate va sfatuiesc sa va faceti o firma, platiti contabil si impozite [ 3% pe cifra de afaceri ], apoi 10% pe dividende  si ar fu de preferat sa platiti si taxele pentru sanatate si pensie. Asa veti fi asigurat medical si veti primi o pensie! Ca exemplu: la un venit de 3500 de lei statul va lua 1527 de lei sub forma de taxe si impozite, iar tu ramai cu 2052. Mai rau este daca ai perioade cu venituri slabe sau chiar deloc, dar asta este o alta discutie. Eu zic sa mergeti la ANAF si sa cereti lamuriri, ca sa nu va luati dupa ce se tot scrie pe internet!

Impozit pe veniturile din AdSense

Impozit pe veniturile din AdSense in 2018