Din momentul in care ai intrat in Austria si vrei sa circuli pe autostrada sau pe drumuri expres esti obligat sa platesti si sa achizitionezi vigneta. Pe langa vignete ai taxe de drum suplimentare pentru drumurile prin tuneluri, prin Alpi.

Daca ai autovehicul cu peste 3.5 tone platesti vignete, taxe prin dispozitive montate la bord cumparate din Austria. Valabilitatea vignetelor e de 10 zile, doua luni, 365 de zile, in functie de cat de mult vei sta in Austria si de scopul calatoriei tale acolo. In general regulile simple se aplica motocicletelor si masinilor sub 3.5 tone.

Vignetele se cumpara de la puncte de vanzare, benzinarii, diverse magazine de tigari sau de la cluburile de automobilism din tara in care esti pana sa intri in Austria. Sau cumperi si on-line cu 18 zile inainte de a fi pe teritoriul austriac. Pretul vignetelor difera in functie de autovehicul si este de 9.50 euro, 27.80 euro si 92.50 euro la masini, 5.50 euro, 13.90 euro, 36.70 euro la motociclete in functie de perioada pe care o vrei, 10 zile, doua luni sau un an.

Odata ce ai vigneta trebuie sa o lipesti pe partea stanga jos a parbrizului sau in spatele oglinzii retrovizoare. Daca ai vignete electronice ele sunt deja asociate cu numar de inmatriculare si se verifica prin sistemul de supraveghere video.

Daca nu ai cumparat, nu ai afisat corespunzator, ai uitat de vigneta, amenda vigneta Austria este 120 de euro cel putin la fata locului achitata, 65 euro pentru motociclete tot achitata pe loc. Vei lua amenda vigneta Austria si daca vigneta a fost modificata, amenda fiind de peste 240 de euro autovehicule si 130 euro motociclete.

Nu platiti pe loc amenda este de 300-3.000 euro in proceduri judiciare. Si daca nu ai respectat locul vizibil de lipire tot primesti amenda de 120 de euro. Amenzile sunt foarte mari in Austria pentru vignete, asa ca nu are rost sa riscati si sa incercati sa fentati legea sau sa va eschivati. Sistemul de supraveghere si verificare vignete este foarte bine pus la punct in Austria, asa ca veti fi prins imediat, indiferent ce conduceti, unde va aflati, ce ati incercat sa faceti ca sa evitati problemele.

 vigneta in Austria

Cand iti trebuie vigneta in Austria si ce amenda vigneta Austria vei plati?