Germania este bine cunoscută pentru politica sa socială, care include un număr mare de plăți către diferite categorii de populație. Majoritatea imigrantilor sunt interesați de alocația pentru copii – Kindergeld.
Kindergeld se plătește părinților ai căror copii nu au împlinit încă optsprezece ani (în unele cazuri, 25 de ani).

Principala condiție pentru a primi Kindergeld este prezența copiilor care locuiesc cu părinții lor. Nu contează dacă sunt copii naturali sau adoptați. Legislativ, ei nu sunt separați în drepturi.
Dacă mama și tata sunt divorțați, atunci beneficiarul plăților devine părintele cu care au rămas copiii.
Limita maximă de vârstă pentru acordarea Kindergeld este de 18 ani. Însă statul poate prelungi plățile până la 25 de ani dacă copilul a reușit să obțină o profesie, dar nu și-a găsit un loc de muncă din lipsa locurilor de muncă vacante.

O excepție de la regula generală de acordare a Kindergeld sunt copiii cu handicap care, din cauza bolii lor, nu se pot îngriji singuri. Pentru ei plățile se fac din start până la 25 de ani. Dacă ei rămân cu părinții lor și după 25 de ani, Kindergeld va fi plătit mai departe.

Dar toate regulile pentru primirea Kindergeld sunt relevante pentru copiii necăsătoriți. Dacă „copilul” este căsătorit, atunci pierde automat dreptul la sprijin financiar de la stat.
Familienkasse este o structura specială care se ocupă de problemele atribuirii și plății alocațiilor pentru copii. Aparține Bundesagentur fur Arbeit.

Procedura de solicitare a indemnizației este simplă – completați și depuneți o cerere la cel mai apropiat birou Familienkasse. Se completează conform formularului, care este disponibil gratuit pe resursa oficială a Arbeitsagentur. Aplicația trebuie descărcată, tipărită și completată manual.

Banii se plătesc prin transfer bancar o dată pe lună. Dacă în familie sunt mai mulți copii, plata vine la toți deodată.

Mărimea Kindergeld depinde de numărul de copii:
• pentru 1 si 2 copii plata va fi de 219 euro;
• pentru al 3 copil – 225 euro;
• pentru a 4-a și următoarii – 250 euro.
Atunci când un copilul mai mare devine ineligibil pentru prestații din cauza vârstei, suma plăților se reduce.

Kindergeld

Kindergeld – alocații pentru copii în Germania