Buna, as dori sa va cer parerea despre cum poate fi conceputa apararea intr-o speta de drept penal. In fapt – fratele meu este politist iar in nov.2011 a incheiat un pv de contraventie, in lipsa contravenientului, si a semnat el in locul martorului asistent. In decembrie 2012 a fost chemat la parchet, audiat pt,. fals intelectual, el recunoscand ca a semnat in fals. In martie 2013 a fost rechemat la parchet, i s-a adus la cunostinta ca este trimis in judecata pt. fals intelectual, dar si pt. uz de fals, acesta motivat de faptul ca pv-ul a fost ulterior trimis la finante, in debit. Se poate obtine in instanta achitare pt. uz de fals? Din cate unosc uzul de fals se comite cu intentie directa, iar in speta se poate retine maxim intentia indirecta. De asemenea, s-ar putea obtine achitare pe 18 ind.1 pt. fals intelectual, avand in vedare ca si-a recunoscut fapta, a colaborat pe timpul procesului, oferind si probe de scris, nu a fost in cei 17 ani de activitate niciodata cercetat penal sau disciplinbar, avand o condiuta ireprosabila in societate si la locul de munca? Va multumesc pt. timpul acordat si astept un raspuns de la dvs.
P.S. Declaratia de la parchet a fost data in lipsa avocatului, iar pt. uz de fals nu a fost audiat, doar i s-a adus la cunostinta ca si pt. asta este trimis in judecata.(Iosif)

Buna ziua: Am o intrebare: Daca locuiesc cu parintii intr-o casa construita de a bunicilor dupa tata iar bunici sunt decedati cat costa sa dezbat mostenirea si sa trec casa pe numele meu? Precizez ca tata mai are 3 surori iar casa este trecuta pe numele bunicilor… mai am si teren agricol… (Cristian)