[ Mihai ] Buna ziua, mama mea are 45 de ani(nascuta 1969 30 martie)si a fost diagnosticata la sfaristul anului 2012 cu carcinom mamar, a urmat tratament de chimioterapie,radioterapie, a facut mastectomie radicala(amputarea sanului stang) iar acum si-a depus actele pentru a obtine pensie pe caz de boala, deoarece nu poate lucra, oboseste repede cand sta in picioare.

avocat-online

Intreaba avocatul

Intrebarea mea este, la 26 de ani vechime in munca(plus lucru de noapte si toxicitate, miros de cauciuc vulcanizat, gaze, etc) si incadrare in gradu 3 de invaliditate (0,35 de puncte) la ce pensie sa se astepte?
Si ce este stagiu potential?
Va multumesc anticipat.

[ Aurelia ] Buna seara! Am fost la o agentie imobiliara pt. a ma interesa sa cumpar un apartament, am semnat un contract cu agentul dar nu am primit si eu un exemplar.Agentul a venit cu mine la ap. L-am vazut si am ramas sa ne intelegem. Agentia cere un comision de 250 de euro, ca sa nu mai platesc acel comision m-am dus la vazatorii ap. singur si sa ne intelegem dar agentul imobiliar a aflat ca vrem sa facem tranzactia fara ei. itrebare? poate sa ma de-a in judecata daca nu-i platesc comisionul.

[ Casiana ] Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: in 31.03.2014 trebuie sa ma intorc la locul de munca deoarece mi se termina concediul de crestere copil ( 2 ani) . Am fost ieri sa depun cererea de reactivare a contractului de munca si am fost instiintata ca nu Mai sunt dorita la locul de munca cum ca sunt incompatibila cu firma( sotul si fratele lucreaza la o firma concurenta , iar parintii au o firma cu acelasi domeniu de activitate deschisa acum 6 luni). Mi s-a sugerat sa imi dau demisia. Am cerut alternative: salarii compensatorii ,dar cum nu sunt trecute in contractul colectiv de munca mi s-a spus ca nu se poate sau somaj care la fel nu este cazul pt ca firma nu este nici in faliment si nici in insolventa. Ce ma sfatuiti sa fac sa obtin totusi ceva drepturi banesti si sa nu iasa doar ei in avantaj? Multumesc!