Primim destul de des intrebari legate de Codul familiei, despre divort, incredintarea copiilor, etc. Iata si ultimile interbari primite pe site-ul nostru, la care incercam sa gasim raspusnul care sa-i ajute pe cei ce ne intreaba online despre problemele lor.

Buna ziua! Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns: am un copil de 6 ani, el este pe numele tatalui, noi nu am fost casatoriti, iar eu si copilul locuim in Germania de 1 an. Nu mai stiu nimic de tatal copilului, nu contribuie cu nimic la cresterea lui iar de cateori am incercat sa il contactez a respins orice mesaj sau apel. Eu si copilul anul urmator trebuie sa mergem in Romania pentru ai schimba pasaportul. Problema este ca nu dau de el sa imi faca procura sa ma pot intoarce inapoi in Germania cu copilul. Eu am facut o cerere la tribunal aici . Ia fost trimisa citatie in Romania dar nu a raspuns la nimic . Ce as putea face ? [ Alexandra Patrasc ]

Draga Alexandra, ar trebui sa-l dai in judecata pentru abandon de familie – adica nu-si indeplineste sarcinuile de tata, pentru pensie alimentara, etc. Astfel va fi gasit de catre procurori si va trebui sa decida ce face in continuare, iti pune bete sau te ajuta sa-ti cresti copilul – nu neaparat cu bani, dar macar cu acte, etc.

Codul familiei

Codul familiei pe înțelesul tuturor