Buna ziua. As vrea sa stiu ce sanse sunt pentru solutionarea partajului in conditiile in care: ne-am casatorit in 2003, apartamentul a fost achizitionat pe numele ambilor soti in 2004, in 2007 s-a facut un credit pentru achizitionarea unui automobil si s-a girat cu apartamentul, creditul fiind pe 20 de ani, iar in 2015 am divortat. Care sunt conditiile pentru partajare avand in vedere ca exista acea ipoteca si ce pasi trebuie urmati? Mentionez ca eu nu am muncit decat dupa achizitionarea apartamentului, mai exact de 6 ani si suntem despartiti in fapt de 2 ani! Exista posibilitatea sa nu am dreptul la partaj? Va multumesc!

Buna ziua, o sa divortez de sotie care are un iubit cu care vrea sa se recasatoreasca. Momentan s-a mutat cu copii in alt imobil proprietate comuna. Avem doi copii adoptati care sunt minori. In cazul in care o sa gasesc si eu pe cineva compatibil, se va considera mai grav decat adulter daca persoana in cauza se va muta impreuna cu mine insa mai inainte de pronuntarea sentintei de divort? Multumesc mult pentru sfat.

Cu stima,
Adrian Rogalschi

Sunt casatorita in Grecia cu un albanez si avem un baietel de 2 luni. Intre noi nu mai este bine, tot timpul cearta uneori si violenta din partea lui. Divortul nu vrea sa imi dea, pentru baiat nu semneaza. Cum pot sa fac ca sa-l aduc in tara daca tatal lui nu ne semneaza?