În Samoa, nu poți uita ziua de naștere a soției tale.
A uita ziua de naștere a unei persoane dragi este o maniere destul de proastă în multe locuri, dar în țara insulară polineziană, este o greșeală foarte gravă. În Samoa, dacă un soț a uitat pentru prima dată ziua de naștere a partenerului său, este avertizat. Dacă va repeta aceeași greșeală a doua oară, va fi amendat sau riscă până la 5 ani de închisoare.
Potrivit rapoartelor, există un grup special în Samoa care monitorizează respectarea acestei legi. Există o echipă separată care lucrează pentru asta la nivel de poliție. De asemenea, această echipă ia măsuri imediate atunci când primește astfel de reclamații. Există, de asemenea, tabere de conștientizare concepute pentru a educa soțiile despre drepturile lor. Mă întreb dacă femeile din Samoan folosesc această lege?

În Arizona, nu poți ține un măgar adormit în baie după ora 19.
Această lege a fost pusă în vigoare în 1924, când un măgar aparținând unui negustor din Arizona a fost spălat în vale după ce a dormit în cada negustorului. Când barajul local s-a rupt, orașul a fost inundat, iar sute de oameni au petrecut mult timp și efort încercând să salveze măgarul. Din fericire, au reusit si magarul a supravietuit! Dar acest incident a deturnat o mulțime de resurse și forță de muncă ale orașului, care ar fi fost mai necesare în altă parte (a fost o urgență, până la urmă). Pentru a evita situații similare în viitor, a fost adoptată această lege foarte unică.

În Scoția este ilegal să te îmbăți și să călăriți o vacă.
În plus, a fi sub influența alcoolului în timpul îngrijirii unei vaci este, de asemenea, o infracțiune. De asemenea, legea interzice oricui să conducă un cal, o trăsură sau un motor cu abur în stare de ebrietate sau să folosească o armă de foc. Această lege, din 1872, prevede că, dacă este găsit vinovat, poți fi închis până la 51 de săptămâni sau amendat cu 200 de lire sterline.
În Quitman, Georgia, SUA, este ilegal să se permită găinilor să traverseze drumul.
Gluma nu este foarte amuzantă, dar legea asta m-a făcut să râd puțin. Mai simplu spus, legea cere ca proprietarii să-și țină sub control puii, precum și alte păsări de curte, în orice moment, ceea ce desigur are sens. În plus, legea descrie puiul ca fiind o „delicie culinară sacră pentru municipalitate”, așa că în Gainesville, Georgia, puiul prăjit se mănâncă numai cu mâinile goale, fără furculițe. Poate de aceea puiul merită o lege specială pentru siguranța sa pe drum.

În Tushino (Polonia) nu este recomandat să porți un tricou Winnie the Pooh sau orice alte produse cu Winnie the Pooh pe el. Mai ales lângă un loc de joacă sau școală.

Acest ursuleț drăguț a căzut în dizgrație pentru că nu a purtat pantaloni. Toată lumea este familiarizată cu acest popular desen animat pentru copii în care personajului din desene animate îi place să mănânce miere, are mulți prieteni de pădure – și poartă întotdeauna doar un mic tricou roșu. „Problema cu acest urs este că nu are un dulap complet”, a spus consilierul Ryszard Cichy la ședința consiliului. „Este pe jumătate gol, ceea ce este complet nepotrivit pentru copii”. Mă întreb dacă copiii observă asta dacă adulții nu le spun. Prin urmare, este prea riscant să apară în locurile mai sus menționate cu lucruri cu imaginea lui Winnie the Pooh. Acest lucru poate provoca o mare nemulțumire printre altele.

La fel de absurda o fi si legea din Ungaria cu privire la vigneta [ sau (ro)vinieta ]?