DA, este adevarat: de la 1 noiembrie persoanele fizice nu mai pot face plati cash mai mult de 1000 de lei intre ele. iar la magazine nu mai mult de 5000 de lei, urmand ca din 2025 – daca nu se schimba iarasi legea la fiecare sfarsit de an – maxim 2500 de lei per factura. Evident ca cine vrea sa faca smecherii va face doua facturi de 4000 de lei si asa va incasa 8.000 de lei – doar dau o idee, nu e neaparat sa faceti asa. Trec peste partea legala – constitutionala – prin care statul te obliga practic sa ai cont bancar – ceea ce da mana libera bancilor ( oricum o aveau, dar le mai trebuia o chestie ca sa le intareasca pozitia in societate! ).

Plățile cash ilegale peste 1000 de lei!

Stau si ma intreb daca e valabil chestia asta si la nunti, la tara – la munca campului de exemplu: va iesi la sapat sau cosit iarba omul cu POS – aparatul ala unde bagi cardul ) sa ia sau sa dea bani? Isi face taranul SRL ( PFA, II sau ce forma de organziare o mai inventa statul )? Suma de 1000 de lei cash este ridicol de mica, ceea ce ne arata ori rea vointa din partea guvernarii, fie sunt complet rupti de realitate ( ceea ce poate fi cumulativ, nu neaparat luate separat ).

Intr-o tara in care Ciolacu s-a dus la market cu 100 de lei sa-si ia de o gustare pentru o zi, iar pensionarii nu au bani nici de medicamente, ei bine – in tara asta – vor sa limiteze plata cash la 1000 de lei intre persoane fizice. Poate am citit eu legea nu asa cum trebuia, poate m-am inselat. Nu cred, dar sa vedem ce va fi de la 1 noiembrie. Haos, va zic eu.

Abia astept sa-l aud pe nasul mare: finule, nu-ti pot da decat 1000 de lei cadou de nunta, mai mult este ilegal! DA, doar 200 de euro mai poti avea la tine cash, pentru ca asa s-au gandit ei. Iar toate legile nu se fac pentru a usura viata omului, pentru ai da posibilitatea sa faca ce vrea el, asa cum considera ca-i este mai comod, ci ca sa poata sa te prinda cu “ocaua mica”. Ala de l-a prins cu un milion la el, de ce nu facea tranzactiile prin banca? Doar intreb, o sa dispara spaga? O sa vezi ca de maine, spagile sau parandaratul va fi maxim 1.000 de lei?

UpDate: am mancat un zero! Se pot face incasari si plati intre 2 persoane fizice in limita unui plafon zilnic de 10.000 lei / tranzactie până la data de 31 decembrie 2024 și 5.000 lei/tranzacție începând cu data de 1 ianuarie 2025.

Plăți cash 2024

Plățile cash ilegale peste 10.000 de lei!

Asadar liber la daruri de nunta pana la 2000 de euro! Hai ca nu erau, sa nu cumva sa creasca cu ocazia asta darul! PS: acest articol este un pamflet si trebuie tratat ca atare! Mai in gluma, mai in serios, e din ce in ce mai rau!