Nu vinde masina fara contract de vanzare-cumparare, sau asa numita procura care cred unii ca inlocuieste actul de instrainare. Asta daca nu vrei sa te trezesti cu amenzi, impozite si alte cheltuiei la care nici nu te-ai gandit. Formularul se poate descarca gratuit de pe site-ul oficial DRPCIV, este suficient sa fie semnat de ambele parti si ati scapat de probleme. Suma vanzarii nu este obligatoriu sa fie scrisa, daa de asta va era teama. Oricum nu o sa luati pe masina mai mult decat ati dat pe ea, deci nu va mai speriati degeaba. Un astfel de contrat va scapa de batai de cap, stiu zeci de astfel de cazuri rezolvate pozitiv.

Nu vinde masina fara contract de vanzare-cumparare

Daca ati facut contratul resptiv, cumparatorul are termen de 90 de zile sa transcrie masina pe numele sau, asa spune articolul 11 din OUG 195/2002. Daca nu face asa, el incalca legea, nu dumneavoastra. Evident a daca nu ai un contract nu ai cum sa calculezi cele 90 de zile, deci  amenzile vor veni pe numele tau. Ce are de facut vanzatorul? Sa duca o copie dupa contract la Primarie, ca sa fii scos de la impozitare. Precum vezi asa scapati de probleme, fara sa va mai chinuiti apoi sa rezolvati alte probleme mai grave. Nu va costa nimic, nu are de ce sa se impotriveasca nici cumparatorul, asa ca asta e drumul corect pentru a vinde legal o masina.

Odata facute cele de mai sus, ei de la inmatriculari auto au obligatia sa schimbe in baza de date numele proprietarului. Asadar nu o sa mai vina nicio amenda pe numele tau, iar politia cand verifica vede cine este noul proprietar. Daca noul proprietar nu inmatriculeaza masina in cele 90 de zile, masina apare ca neinmatriculata, dei el risa o amenda de 1305 lei, deci nu-i va fi prea bine.

Nu va faceti probleme daca masina se revinde de catre noul proprietar, cele 90 de zile decurg de la prima vanzare, adica a dumneavoastra. Asadar iarasi stati fara griji, nu trebuie decat sa faceti acel contract si sa anuntati prmaria. Apoi stati linistit.

contract de vânzare-cumpărare

Nu vinde mașina fara contract de vânzare-cumpărare