Faptul ca justitia nu mai este ceea ce a fost candva este de mult limpede, doar ca uneori, la fel ca in cazul judecatoarei Ioana Ancuţa Popoviciu, lucrurile par a fi scapate de sub control. Mereu m-am intrebat cum e posibil ca un avocat sau judecator, poate chiar si un procuror, sa fie mereu scutiti de repercursiuni pentru faptele lor din justitie. Ca judecatorii nu citesc dosarele, este evident, ca iau decizii dupa cum dorm noaptea, este la fel de clar. Dar sa intrebi daca un decedat este prezent in sala de judecata, asta nu stiu cum poate fi explicat.

Ioana Ancuţa Popoviciu si justitia

Nu stiu daca este sau nu important daca Ioana Ancuţa Popoviciu va fi sau nu va fi suspendata din dosarul de la 2 Mai, dar este evident ca a avut un comportament cel putin straniu. Ca a mestecat sau nu guma in sala de judecata, iarasi nu este important, dar sa intrebi daca un decedat este prezent la proces si sa-i mai ceri si buletinul, ei bune – asta este de neiertat in opinia noastra.

Va fi condamnat Vlad Pascu de Ioana Ancuţa Popoviciu sau nu va fi? Pana azi pare ca nu prea, pentru ca am asa o vaga banuiala ca de vina vor fi decedatii, care au fost pe strada exact cand juniorul familiei Pascu se plimba pe acolo. Cel putin asa sustin avocatii apararii, ceea ce nu prea coincide cu faptul ca invinuitul intelege gravitatea faptelor sale. Ca sistemul penal din Romania da pedepse prea usoare unor astfel de “specimene”, este evident. Mai conteaza ca a fost prins in Vama Veche de catre politisti, dupa fuga de la locul accidentului? Poate ca demersul unor avocati de a ajuta fara bani victimele accidentelor de circulatie va da roade in timp.

DA, ai citit corect, un grup de avocati – unul din Campina – au decis sa ajute fara remuneratie victimele accidentelor rutiere ( evident ca-si vor lua plata daca obtin castig de cauza in procesele de daune si daca  vinovatii sunt condamnati ).  Sa speram ca moda se va extinde si la alte tipuri de procese, mai ales cand e vorba de litigii cu statul, pentru ca fara un avocat bun, nu prea ai sanse in justitia romaneasca. Poate doar ca inculpat, ca aici scapa basma curata mai toti miliardarii si politicienii tarii.

Ioana Ancuţa Popoviciu

Ioana Ancuţa Popoviciu si justitia